Skor & Boots

På fötterna kan man ha cowboyboots eller dansskor med betoning på att skorna måste vara sköna. Det är bra med klackar, så man kan stampa ordentligt. Generellt så bör Du tänka på att ha skor med en sula som lämpar sig för dans alltså helst med läder eller mockasulor – inte gummisulor. Det finns speciella skor, sneakers & boots som är gjorda för dans:

Danssko Danssneakers

Dansskor säljas bland annat i Dance & Gym Shoppen på Gamla Brogatan 34 i Stockholm. De finns i alla prisklasser och utformningar. Du kan även hitta mer info på Linedancer Magazine som säljer per postorder.

Dansboots

Dansboots är en del dyrare men absolut pengarna värda. Bra dansboots kan kosta upp till 2500,- Då är de också gjorda av lätt, mjukt läder, har en stadig klack och tödabsorberande ”gelékuddar” under trampdynorna.

Du kan kolla efter boots i en av värdens största online shops, Sheplers Western Wear. De har dock bara vanliga cowboyboots – inte dansboots – men även det går bra.
Tänk på när du kliver in i en danslokal att golvet där inte är beräknat för utomhusskor. Se till att ha med dina dansskor/boots och byta om innan du springer in på golvet för inte att missa första dansen.